It’s a green wrap!

20 september 2021

Het voelde als een mini vakantie in eigen land, van Rotterdam naar Maastricht en vervolgens Nijmegen. De langverwachte opnames van Groen brachten ons uiteindelijk op prachtige nieuwe plekken. Én we hadden het weer ook lekker mee. Erg belangrijk als je hele dagen in een bos staat te filmen.

Voor mij als uitvoerend producent was het in de weken voorafgaand aan een kwestie van veel coördineren op afstand met crew en cast verspreid van Groningen tot Maastricht. Gelukkig regelde Sjoerd, de regisseur, ter plekke in Nijmegen de nodige locaties en praktische zaken.

Net als in februari, verbleef ik in Maastricht in het prachtige The Green Elephant Hostel (dikke aanrader, ondertussen my go-to-place in Maastricht). Deze keer had ik gezelschap van een aantal crew leden die ook van ver kwamen.

Na een lekker ontbijtje gingen we vrijdagochtend naar het bos achter Fort Sint-Pietersberg voor de opnames van de eerste scènes. Dit is hoe dat eruit zag:

De onderlinge vibe zat er al lekker in en we gingen vlotjes richting de middag én de stad, waar we in een park nog even de laatste scène van de dag (én de film) draaiden. Na een vroege middag wrap, gingen we direct door naar Nijmegen, want ons filmavontuur ging verder op een bijzondere plek in Gelderland.

In Heilig Landstichting, een kleine plaats in het verlengde van de stad Nijmegen, ligt het prachtige Musuempark Oriëntalis. In dit openluchtmuseum stap je letterlijk binnen in de oude wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam. Hieronder is een kleine wandeling door de authentieke Romeinse nederzetting. Hier twee dagen lang filmen was zeker geen straf.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dzenita Camo (@dzenitacamo)

De opnames verliepen goed, zonder uitloop of problemen. En na een heerlijk diner bij Coosje en Han die ons het hele weekend hebben verwend met lekker eten, was het tijd om afscheid te nemen van cast en crew. En zo spreiden we weer uit, ieder naar ons eigen stukje Nederland. En onze film in wording maakt nu een reis naar Keulen, zodat onze editor Ayse haar creatieve storytelling kunsten er op los kan laten.

Groen zal naar verwachting eind november afgerond worden. Daarna begint de film aan zijn festivalleven.